WA-tips

  • Gaan uw kinderen vanwege studie op kamers? Dan hoeven ze geen eigen aansprakelijkheid verzekering af te sluiten. Ook al zijn ze meerderjarig. Ze kunnen gewoon op de gezinspolis verzekerd blijven. Dat is vaak ook het geval tijdens de stage van u kinderen.
  • Ook logés en inwonende familieleden zijn gedekt op een gezinsaansprakelijkheidsverzekering (als ze zelf geen WA-verzekeringen hebben)
  • De premies van de WA-verzekeringen verschillen niet heel veel per verzekeraar. Let daarom bij het vergelijken vooral op de voorwaarden. U kunt dit doen door bij verschillende maatschappijen offertes op te vragen.
  • Het kan slim zijn om een verzekering voor persoonlijke aansprakelijkheid op te nemen in een verzekeringspakket. Dat levert u namelijk pakketkorting op en is wel zo overzichtelijk bij schade.
  • Een aansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk een onmisbare verzekering. Zeker wanneer het gaat om letselschade onder uw juridische aansprakelijkheid, kunnen de kosten torenhoog zijn. Terwijl u al voor een paar euro per maand met het hele gezin verzekerd bent.
  • Controleer het verzekerde bedrag om de paar jaar. Als u bijvoorbeeld kinderen heeft gekregen is het slim om het verzekerde bedrag op te laten schroeven.
  • De vergoeding van schade aan geleende of gehuurde spullen is meestal beperkt. Kijk eens in de polisvoorwaarden hoe dit binnen uw aansprakelijkheid verzekering geregeld is.
  • Wanneer u op uw werk iets stuk maakt of iemand verwondt, ligt de juridische aansprakelijkheid bij de werkgever. Die is verplicht een aansprakelijkheid verzekering af te sluiten voor alle werknemers.
bij-jet.nl