Eigen verantwoordelijkheid

Sommige verzekeraar hanteren voor de aansprakelijkheidsverzekering een eigen risico. Ga na of dat het geval is. En zo ja, hoe hoog is het bedrag? Bij de WA-verzekering voor particulieren is het premieverschil tussen wel of geen eigen risico echter niet zo groot.

bij-jet.nl

De premie WA-verzekering

De premies van de aangeboden aansprakelijkheidsverzekeringen verschillen niet veel van elkaar. Toch kan het de moeite zijn om een paar offertes op te vragen en de premies met elkaar te vergelijken. Vergeet daarbij echter niet om de voorwaarden (uitsluitingen en beperkingen) ook te vergelijken. Het draait niet alleen om de kosten WA-verzekering bij een vergelijking.

Voor een gezinspolis betaalt u uiteraard meer dan voor een polis op één naam. Het maakt voor de premie niet uit hoe groot het gezin is en hoeveel dieren u in u bezit hebt. Voor een paar euro per maand heeft u al een WA-verzekering voor het hele gezin. Het is verstandig deze verzekering af te sluiten. Zeker als u kinderen heeft. De kosten van eventuele schade staan niet in verhouding tot de premie die u betaalt. Bijvoorbeeld letselschade kan in de honderdduizenden euro’s lopen.

Los of in verzekeringspakket

U kunt een aansprakelijkheidsverzekering los afsluiten bij een willekeurige verzekeraar. Maar u kunt er ook voor kiezen om de verzekering op te nemen in een verzekeringspakket, bijvoorbeeld samen met de inboedel- of opstalverzekering. Dat is wel zo overzichtelijk. Bovendien krijgt u pakketkorting. Hoe meer verzekeringen in een pakket, hoe hoger die korting.