Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Dit is een verzekering die belangrijk is voor vrije beroepsbeoefenaars en met name voor zelfstandigen met een adviserend, medisch of financieel beroep. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk de immateriële schade (vermogensschade) die je veroorzaakt door een beroepsfout. Denk bijvoorbeeld aan een accountant die een rekenfout maakt, of een arts die een patiënt een verkeerde behandeling geeft. Veel beroepsfouten kunnen enorme financiële consequenties hebben. Voor sommige beroepsgroepen is de WA-verzekering voor beroepen dan ook een onmisbare of zelfs voor de wet verplichte aansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen de premies wel het loont als je een goedkope WA-verzekering zoekt dus zeker om de WA- verzekering te vergelijken bij verschillende aanbieders.

Specifieke beroepen

De meeste beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen die zijn toegespitst op een specifiek beroep. Want ieder beroep brengt weer andere risico’s met zich mee. De voorwaarden en dekkingen van deze verzekeringen zijn dan aangepast aan de beroepsgroep. Zo zijn er verzekeringen voor verloskundigen, tandartsen, dierenartsen, chauffeurs, aannemers, advocaten, financieel adviseurs en agrariërs, et cetera. De premie van deze verzekering is onder meer afhankelijk van het soort beroep en het bijkomende risico. Veelal gaat het om een vrij kostbare verzekering.

bij-jet.nl

Waarop te letten?

De WA-verzekering is een belangrijke verzekering. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. En de kosten van schade aan anderen of hun bezittingen kunnen heel flink zijn.

Let bij je keuze voor een WA-verzekering op de volgende punten:

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag binnen de WA-verzekering kan variëren van 500.000 euro tot wel 2,5 miljoen euro. Vooral de kosten van letselschade kunnen aanzienlijk zijn. Een hoog verzekerd bedrag is daarom wel aan te raden. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie WA-verzekering uiteraard is en hoe hoger dus ook de kosten WA-verzekering uitpakken.

Dekkingsgebied

Meestal is de dekking van een WA-verzekering standaard wereldwijd. Maar check de voorwaarden om daar zeker van te zijn. Kies bij voorkeur voor een werelddekking, dan ben je ook tijdens vakanties in het buitenland goed verzekerd.

Uitsluitingen en beperkingen

Vraag de polisvoorwaarden op en bekijk goede de dekking WA-verzekering. Bekijk bijvoorbeeld in hoeverre schade aan gehuurde of geleende spullen wordt vergoed. En in welke omstandigheden

geen uitkering plaatsvindt. Vergelijk de polisvoorwaarden van de meerdere aanbieders en kies voor de voorwaarden die goed bij uw situatie aansluiten.